Tõeliselt hea kohvi tegemine on nagu uue keele õppimine.

Esimesed sammud on kerged. Algaja õnn palistab õnnelikult esimeste kastsete alleed ning nauding oma loodud kohvikeelest on ülev.

Kui peensustesse süveneda selgub, et detaile on nii palju, et puude taga ei näegi enam metsa. Siis tuleme meie appi ja näitame teed ning juhime edasi kohvide salavalhallasse, kuhu pääseb avatud ja kannatlik katsetaja.

Avasta oma peidetud talendid ja uute maitsete mekkad, uus maitsekeel Sinu meeltes.

bg_courses

Professionaalne barista kes valmistab kohvi espressomasinaga peab teadma rohkem kui 3 kohvijooki töövahendeid tamper ja käpp ning et “tehnik pani jahvatuse paika”.

Espresso koolitusel õpime teoreetilisi teadmisi ja praktilisi oskusi, mis aitavad baristal tööl olles tunda ennast enesekindlalt, olla töövõtetelt tehniliselt pädev ning seeläbi lukustada lahti kohvis olevad maitsed, mida klient avastada saab.

Koolitus sobib kõigile algajatele ning ka tööalaste kogemustega kelneritele või teenindajatele, kes soovivad õppida valmistama espressot ja espresso põhiseid jooke erikohvimaailma tasemele vääriliselt.

Koolituspäev toimub 2 inimesele, mille vältel keskendume teoreetilistele kohvi alastele teadmistele ning valmistamisele ja seda sõna otses mõttes grammi täpsusega.

 

Mida saab barista koolituselt kaasa:

  • Pinnas,kõrgused,kliima,kohvi sordid ehk kuidas kohv maitsed saab?
  • Kohvi kirsi töötlusmeetodid ja mõju maitsetele.
  • Erikohv vs Börsikohv,Direct Trade vs Fair Trade
  • Lühiülevaade röstimisest ja selle mõjust kohvile
  • Barista töövahendite tundmine
  • Jahvati käsitlemine,kohvi doseerimine,pakkimine,tampimine ning nende vajalikuse tundmine ja täpne kasutus.
  • Espresso valmistamisel vaja minevate koguste, aegade täpne tundmine ning maitsete hindamine pidades silmas erikohvi maailma töövõtteid/trende
  • Jahvatus astme muutmine ja selle mõjule espresso valmistamisel.
  • Piimavahustamine sametise mikromull vahuga
  • Espresso põhiste piimajookide nt Cappuccino,Café Latte parameetrid,valmistamine ja serveerimine.
  • Baas latte art teadmised ning valamis/joonistamis oskused.
  • Kokkuvõte koolituspäevast

Koolituspäeva kestvus: 6-8 tundi
Treeningpäev toimub 2 inimesele
Koolituse maksumus: 300 € ( 150€) inimese kohta.

Chemex, popkultuuri stiili-ikoon ja baristade nirvaana sündis saksa leiutaja Peter J. Schlumbohmi keemialaboris 1941. aastal.

Võrratu kohvimaitsega on Chemex maailma hullutanud juba üle 70 aasta käies läbi erinevatest kuulsatest paikadest maa peal ja maaväliselt. James Bond virgus filmis “From Russia, with Love” Chemex’i oreoolis, Ameerika draamasari “Mad Men’i” köök hingas Chemex’i kohvirütmis ning “Interstellar” puhastab tulevikus joogivett Chemex’i filtriga.

 

Professor Schlumbohm tahtis leiutada kohvikannu, millega suudaks absoluutselt iga inimene teha suurepärast kohvi ehk lihtsustatult luua coffee brewing for dummies and professionals. Ta kasutas kannu valmistamisel mittepoorset borosilikaatklaasi, mis on vastupidav termomuutustele ning ei lase kohvi osakestel kinnistuda kannu mikroskoopilistesse pooridesse. Kohvijoojale kingib Chemex seetõttu igal kohvi valmistamisel haruldaselt puhta maitsepaletti. Chemex’i võlu peitub ka hapnikuga puhastatud paberfiltris, mis ei jäta paberi kõrvalmaitset, kuid eemaldab kõik mittelahustuvad osakesed ning kolesterooli tekitavad kahjulikud õlid, et kohvioa puhas profiil avalduks taas maksimaalselt.

 

Tahad avastada uut finessi kohvivalmistamises, pärast mida ei ole maailma enam endine? Selleks tuleb läbida 3-5 tunnine koolitus, grupisuurusega kuni 3 inimest.

 

Chemex’i koolitus sisaldab:

* Algteadmised, kuidas kohv maitsed omistab: taimede kasvukõrgus, kliima ja kohvisordid kui reisikaart maitsete maailma

* Kohvikirss ja selle töötlusmeetodid – mis mõttes “kirss” ja kuidas kirsikivist sünnib kohvi saamislugu

* Kuidas kohvi valida – Fair Trade ja Direct Trade või hoopis erikohv börsikohvi asemele

* Chemex’i ülesehitus ja ajalugu peale James Bondi

* Chemex’ile kohvi jahvatamine – jahvati seadistamine ja õige peensusaste kui tee aroomimägede tippu

* Chemex’i valamistehnika ja vilumuse harjutamine – mis on kohvi “õitsemine” ja “harjutused sabale”

* Nauding, pärast mida pole maailm enam endine.

 

Chemex on kohvimaailmas vaieldamatult siiani üks parimaid, hõrgumaid ja artistlikuimaid viise, kuidas kohvi valmistada. Chemex’i kannuga kohvi valmistades saavutad klaari aroomiga ühtlaselt magusa ning marjase maitse, mida pakkuda kliendile või nautida kodus täies õnduses. Avasta juba 70 aastat hästi varjatud kohvimaailma saladus ning tule õpi, kuidas enda ja oma kliendi jaoks tõsta kogu kohvinauding uuele tasemele.

 

Koolituspäeva kestvus: 6-8 Tundi

Treeningpäev toimub 2 inimesele
Koolituse maksumus: 300 € ( 150€) inimese kohta.