Coffee People (endine Gourmet Coffee) on uus kohvilegend kohviriiulitell, Eesti kohvitootja, kes tarnib maailma erinevaist paigust haarava päritolu ja parima kvaliteediga väiketootjate rohelist kohvi ning röstib seda oma Tallinna lähedal asuvas röstlas tõeliseks kohviarmastajate nirvaanaks.

 

Coffee People’i teeb eriliseks meie suhtumine kohvimaailma – soov muuta anonüümne kohvimüük läbipaistvaks luues õnnelike tootjate-tarbijate sümbioosi ning oskus hinnata kõikide lülide panust, kes ühendavad kohvi teekonna põllult meie kohvitassi.

 

Coffee People’i loojad Annar Alas ja Heili Politanov teavad tänu oma pikaajalisele pühendumusele ning kohvikohtuniku tööle, kuidas leida parimaid peidetud kohviistandusi, kuidas nõuda tootjatelt kogu tootmistsükli puhtust, et saavutada puhtus kohvi maitses ning kuidas röstimisel avada suhkrute ja hapete kombinatsioon, mis laseb kohvioas peituvatel õrnadel toonidel meie suus nagu orelil mängida. Lisaks sellele on meie kohvid väljatöötatud arvestades eestlaste maitse-eelistusi ning meie armastust uudse suhtes. Me lubame kohvil särada puhaste, seniavastamata maitsetena läbi uudsete kohvivalmistusmeetodite ning ühendame inimesi teistsuguse kohvikogemuste avastamisel.

 

Coffee People tahab vallutada maailma, teha kättesaadavaks maailma parimate kohviistanduste saagid, aidata kaasa kohvi (taas)väärtustamisele ning elavdada kohalikku kohvikultuuri. Me tahame kõigile pakkuda rõõmu, sest õige kohviaroom, selle puhas ja värviküllane maitse on nagu rõõmueliksiir igas päevas.

johan

Röstikoda

Coffee People’i röstikoda on maitsevärvide tehas, kus röstime iga päev värsket rohelist kohvi, mille üle maailma laiuvatest väikestest kohvifarmidest oleme välja valinud.

Röstikojast on iga päev võimalik värsket kohvi ja kohvitarvikuid koju kaasa osta.

 

Röstimine

Mõigus asuv röstikoda avati 2014. aastal, et anda suursugusele Loringi röstimismasinale ruum, mis võimaldab Coffee People’i kohvitootmise viia uuele tasemele.

Selleks, et mõista, mis toimub röstimise ajal ning kas valitud kohvi on saavutanud parima tulemuse toimuvad meie röstlas igal nädalal cuppingud –  ettevalmistatud kohvide degusteerimine.

Cuppingu käigus saab roastmaster info, mille põhjal kohvi kvaliteeti hinnata ja otsustada, kas rösti profiilis on vaja midagi muuta. Röstiprofiilid on erinevatel kohvisortidel erinevad. Roastmaster kontrollib rösti reaalajas, et mõjutada ubade sees toimuvaid keemilisi protsesse soovitud suunades.

Masin, millega Coffee People’s röstitakse, töötab gaasi põhjal ning röstiga manipueerimine toimub vaid gaasipõleti intensiivsuse muutmisel. Sellega saab kontrollida soojushulka, mis igal ajahetkel ubadesse antakse. Tänu sellele saab sama sordi kohviubade maitset suurel määral muuta ning annab võimaluse igas oasordist parim maitse välja tuua.

 

Cupping

Cupping toimub alati rahvusvaheliste normide järgi. Enne maitsmist nuusutatakse ja vaadeldakse kohviube, et hinnata värvust ning seda, kui puhtad ja selged on kohviaroomid.

Kohve maitstakse selleks, et hoida kvaliteeti ja vajadusel muuta röstimisprofiile. Kohvis hinna- takse kõiki tajutavaid iseloomuomadusi: happelisust – missugust hapet see meenutab, (nt kas meenutab küpset puuviljast hapet või hoopis tummist šokolaadist sügavat hapet), magusust, kui hästi tulevad suhkrud esile, mismoodi ta suus maitseb (kas jääb vesiseks või pigem on siirupine ja paks tekstuur), kui puhas on järelmaitse jne.

Cupping toimub Cup of Excellence standardite järgi ja selleks kasutatakse spetsiaalseid hindamisplankette, et kõik kohvid saaksid ühesuguse hindamisaluse. Cuppingu lõpuks annab iga hindaja igale kohvile oma personaalse hinnangu ja lõpuskoori.

slide1
about-direct-trade
about_1

Direct Trade

Direct Trade on mõiste, mis on Coffee People’le eriti südamelähedane.

 

Coffee People’i asutajad Annar Alas ja Heili Politanov teavad tänu oma pikaajalisele kogemusele ning Cup of Excellence ja World Barista kohvikohtuniku tööle, kuidas leida parimaid peidetud kohviistandusi, et väärtuslike kohvide röstimisel avada suhkrute ja hapete kombinatsioon, mis laseb kohvioas peituvatel õrnadel toonidel suus mängida nagu orelil.

Selliste puhaste ja värvikate maitsepalettide saavutamiseks oleme kohvifarmeriga kokkuleppinud, mis marjade küspsusastet vajame kohvide korjamisel, mida saab tagada vaid käsitsi korjatud kohvimarjade puhul.

Nõuame oma kohvide töötlemisel kõrget puhtusastet kogu tootmistsüklis, et hoida kohvimaitse sama puhtana nagu see oleks otse põllult korjates.

Viimaks tahame tegeleda kaasava ettevõtlusega ning muuta anonüümne kohvimüük läbipaistvaks luues õnnelike tootjate-tarbijate sümbioosi – hinnata kõikide lülide panust, kes ühendavad kohvi teekonna põllult meie kohvitassi.

Kajastame oma kohvipakkidel iga farmeri nime ja loo, et kohvijooja teaks, kuidas hinnata tema oskuseid ja kohvi väärtust. Samal ajal saadame oma farmeritele postiga nende kohvi, mis on Coffee People’i poolt röstitud, et anda neile võimalus proovida oma kohvi lõpptulemust. Paljud farmerid saavad esimest korda teada, kuidas nende kasvatatud kohvi tegelikult maitseb.

 

 

farmer