Super kombo L.R 250g pakid 6 erinevat pakki

Super kombo L.R 250g pakid
6 erinevat pakki

€76.17 €89.61
Sinu võit: 15%
Colombia Aguas Claras ja Buenos Aires
Coffee People-i asutaja Annar Alas osales Kolumbia rahvuslikul kohvikonkursil kohtunikuna, kus käesolev kohv valiti finalistide hulka. Pisikeste farmide kogu kohvipartii osteti meie poolt pärast võistlust toimunud oksjonilt, kus pakkumiste tegemist vaatasid pealt ka selle sama kohvi kasvatajad. Farmerite emotsioonid väljendusid läbi õnnepisarate, nähes, kuidas nende raske töö on end ära tasunud.
 
Aguas Claras kohv pärineb Colombia väikesest piirkonnast Casanare, mis on spetsialiseerunud erikohvi kasvatamisele. Palmimetsade ja suursuguste mäestike keskel kasvatatkse kõrg-kvaliteetset araabika kohvi - Typica, mida on täiustatud juba sajandeid. Typica on kõikide kohvisortide esiisa, olles võrdne võistluskaaslane maailma parimatele kohvidele. 

Kõikidest Kolumbia kohvidest on Boyaca piirkonna omad kõige põnevamate maitsenüanssidega. Äärmiselt mitmekesine pinnas ja kliima toovad kaasa erilaadseid ja keerukaid maitseid varieeruvad isegi sama piirkonna istanduste vahel.

Ei tasu lasta end eksitada farmi nimest Buenos Aires, mis on ühtlasi ka Argentiina pealinn. Tegu on Kolumbia, Huila piirkonna kohviga, mis on oma teekonna Eestisse leidnud läbi kohaliku kohvikasvatajate föderatsiooni.

Colombia, Inga Aponte
See eriline Kolumbia kohv on kasvatatud ja korjatud indiaani reservaadi aladelt kohaliku Inga hõimu poolt, kes on kõige rikkalikuma kultuuri esindajad Kolumbias. Ingad hoiavad lähedal asuvate ning raskesti läbipääsetavate Amazonase metsade teiste hõimudega tihedat sidet, et kanda kohvi kasvatuse kõrval edasi ka iidseid traditsioone. Coffee People on teinud olulise panuse, et aidata hõimul arendada oma kohvitootmine kõrgemale tasemele ning seeläbi parandada kogukonda majanduslikke võimalusi.

Kohvi on töödeldud poolkuiv menetlusega, mis on hübriid märgmenetlusest ning naturaaltöötlusest.
Kirsi viljaliha purustatakse masinaga, kuid jäetakse suuremalt jaolt kirsi külge. Seejärel asetatakse kohv kuivama “vooditele” (pealt ja alt avatud võrkvoodid, mille peal kuivamine toimub).
Kuivamisprotsess kestab 10-12 päeva ning on kõige keskkonnasõbralikum kohvitöötlemismeetod, mis säästab kütust, elektrit ning suures koguses vett.

Maitse on eriliselt magus, tugevate puuviljaste nootidega.

Panama, Microlot Don Cubilla
Kohvikasvataja Don Anastacio Cubilla on sündinud ja kasvanud kohvi kasvatamise piirkonnas Jurutungos, mis asub Chiriqui maakonnas Lääne-Panamas.

See piirkond sobib kohvi kasvatamiseks suurepäraselt tänu täiuslikele ilmastikutingimustele ja rikkale vulkaanilisele mullastikule looduskaitse all olevatel vulkaan Baru nõlvadel, kus farm asub. Don Cubilla on perefarm, kus kõik pere liikmed panustavad parima kohvi kasvatamisse. Istanduses kasvavad ainult Catuai sordi kohvipuud.

Guatemala, ​Huehuetenango
Huehuetenango piirkonda kammivad hoolsalt Mehhiko Tehuantepeci tasandikelt algavad kuiv-kuumad tuuled, mis lubavad õrnal araabikal primadonnatseda karmis kliimas nagu mäetipu ilu pimestavas lossis. Mägised külmad ei puutu Bourboni latvadesse ja lubavad end ehtida erksa mahlasuse, täidlase maitsetebuketi ja punase veini nootidega - täpselt nagu kõrgmäestike kohvile kohane.

Keenia, Kirimiri 
Pärluba (peaberry) on looduslikult esinev kõrgema klassi kohviuba, mis oma kujult meenutab ovaalset pärli. Pärluba tekib, kui kohvimarjas on tavapärase kahe seemne asemel kõigest üks. Pärload on väga haruldased, moodustades umbes 5-10% maailma kohvisaagist.

Meie pärload tulevad Keenia keskosas asuvast Thika piirkonnast, kus on Keenia mäe viljakad vulkaanilised mullad. Keenia kohvi loetakse kuningaks kohvimaailmas, nagu Barolot veinimaailmas.
+ - Lisa korvi

Vaata lisaks: