Koolitused

Koolitused

Espressokoolitus baristale

Täiendkoolitus on mõeldud professionaalse teenindajale, kes valmistab kohvi espressomasinaga ja soovib teada sellest imelisest joogist rohkem. Pakume koolitusi nii algajatele kui kogemustega baristale.
Koolitus kestab kesmiselt 8h. Grupis on kuni neli inimest, kes saavad treeningult kaasa:

  • ülevaate kohvimaailmast, sortide erinevusest ja arusaamise sellest, kuidas kohv oma maitse saab
  • ülevaate röstimisest ja selle mõjust joogi maitsele
  • barista töövahendite koolituse
  • jahvati õige käsitlemise praktikumi, jahvatusastme muutmise mõju kohvi maitsele
  • espressopõhiste piimajookide ülevaate ning oskuse piimale sametist mikromull-vahtu võluda
  • barista-art algteadmised ja vahuga kohvile joonistamise oskused
  • Coffee People röstimiskoja sertifikaadi

Kohvi valmistamine filtermeetodil

Koolitus on mõeldud nii proffidele baristadele kui kohviarmastajatele, kes tahavad filtermeetodil kohvist, sellest poppkultuurist rohkem teada saada. Selgeks saab kohvi valmistamine kannuga, mille leiutaja soovis teha kvaliteetse kohvi pruulimise kõigile kättesaadavaks.
Koolitus kestab 4-5h ja sellel osaleb korraga 1-3 inimest.
Koolitus annab:

  • Algteadmised kohvist, kasvukõrguse, kliima ja kohvisordi panus maitsesse
  • Kohvikirss ja selle töötlusmeetodid. Mismõttes kirss ja kuidas kirsikivist sünnib kohvi saamislugu?
  • Chemexi valamisvilumus. Mis on "kohvi õitsemine”?
  • Nauding Chemexiga pruulitud kohvi täiuslikust maitsest.
  • V60 ja Aeropressiga kohvi valmistamise oskused. 
  • Coffee People sertifikaadi

Cupping

Cuppinguks nimetatakse erinevate kohvisortide degusteerimisüritust. Selline koolitus on mõeldud kohvist rohkem teada soovivatele inimestele, kes tahavad avardada oma kogemusi lõhnade ja maitsete maailmas. Saavad selgeks valdkonna algteadmised, kasvukõrguse, kliima, kohvisordi ja valmistusviisi panus maitsesse. Ühtlasi ilmneb, kui halb on tegelikult niinimetatud tavakohv.

Lisaks uutele teadmistele on cupping ka mõnus seltskonnaüritus, kus  saavad tuttavamaks ka need inimesed, kellega koos värskeid maisteid ning uusi emotsioone koged.

Cupping võtab aega umbes tunni ja paras grupp sellel osalemiseks on kuni 10 inimest. Koolitust viiakse läbi Coffee People'i röstikojas, kus lisaks kohvi maitsmisele saab tutvuda ka roheliste ubade röstimisega. Võimalik osaleda ka avalikul kohvide degusteerimisel.