Colombia

Colombia

La Guamera

La Guamera istandus on ümberkaudsete elanikega tihedat koostööd arendanud juba 35 aastat, pakkudes kvaliteetseid maitseid, mida sellel mägisel Colombia Caldase piirkonnal on laialdaselt pakkuda.

Lisaks teeb Hacienda La Guamera koostööd Good Agricultural Practices ehk GAP programmiga, mille abil hoiavad naabruskonna farmid au sees autentset kohvi sertifitseerimist, et näidata kohviarmastajale oma lugupidamist kohvi sordi- ja maitsepuhtuse vastu.

Tahan seda kohvi!

  • Maitsekirjeldus
    täidlus kõrvitsaseeme
    magusus karamell
    happelisus veriapelsin
  • Regioon

    Villamaria, Caldas, Colombia

  • Istandus

    La Guamera

  • Sordid

    Caturra, Castillo

  • Töötlusviis

    Märgmenetlus

  • Kõrgus

    1500 masl

Limited Editon El Agrado

Nicanor Valderrama on 27-aastane hambaarst, kes on nüüdseks kohviga töötanud 12 aastat.

Tema isa ostis talu Santander de Quilichaos ja andis pojale väikese tüki maad, et ta saaks ka ise kohvi toota.

.

Nicanor võib uhkusega öelda, et selle aasta saak on olnud senistest suurim ning suurepärase kvaliteediga. Korjatakse ainult küpsed viljad, mida fermenteeritakse 24 tundi kohvi enda limas, pärast mida pestakse oad puhtaks
 

Tahan seda kohvi!

  • Maitsekirjeldus
    täidlus võiküpsis
    magusus vahtrasiirup
    happelisus portvein
  • Regioon

    Cauca, Colombia

  • Istandus

    El Agrado

  • Sordid

    Castillo

  • Töötlusviis

    Märgmenetlus

  • Kõrgus

    2000 masl

La Soledad

​Elpidio Arboleda Tabares on kohvikasvataja Urrao külast Antioquias Colombia läänepoolses mäeahelikus.

Tänu suure kõrgusele ja Vaikse ookeani tuultele, on selles külas mikrokliima, mis on osutunud suurepäraseks kvaliteetsete kohvide tootmiseks!

Tänu Elpidio erilisele kohvi töötlemise viisile, kus kohvi fermenteerimise protsessis segatakse värskelt pestud kohv juba üks kuni kaks päeva töödeldud kohvidega, tulevad tema kohvides esile väga omapärased maitseomadused.

Tahan seda kohvi!

  • Maitsekirjeldus
    täidlus India pähkel
    magusus šokolaad
    happelisus kirss
  • Regioon

    Antioquia, Colombia

  • Istandus

    La Soledad

  • Sordid

    Caturra

  • Töötlusviis

    Märgmenetlus

  • Kõrgus

    1992 masl

Inga Aponte, Nariño

Seda erilist Colombia kohvi on kasvatab ja korjab indiaani reservaadi aladel kohalik Inga hõim, kes on kõige rikkalikuma kultuuri esindajad Colombias. Ingad hoiavad lähedal asuvate ning raskesti läbipääsetavate Amazonase metsade teiste hõimudega tihedat sidet, et kanda kohvi kasvatuse kõrval edasi ka iidseid traditsioone. Coffee People on teinud olulise panuse, et aidata hõimul arendada oma kohvitootmine kõrgemale tasemele ning seeläbi parandada kogukonda majanduslikke võimalusi.

Kohv on töödeldud poolkuivmenetlusega, mis on hübriid märgmenetlusest ning naturaaltöötlusest.
Kirsi viljaliha purustatakse masinaga, kuid jäetakse suuremalt jaolt kirsi külge. Seejärel asetatakse kohv kuivama õhule avatud lavatsitele. 
Kuivamisprotsess kestab 10-12 päeva ning on kõige keskkonnasõbralikum kohvitöötlemismeetod, mis säästab kütust, elektrit ning suures koguses vett.

Maitse on eriliselt magus, tugevate puuviljaste nootidega, meenutades südasuve mahlast kirssi, mis on kaetud tumeda kakaoga.

Tahan seda kohvi!

  • Maitsekirjeldus
    täidlus sametine
    magusus kakao
    happelisus musta kirsi siirup
  • Regioon

    Narino, Colombia

  • Istandus

    Inga Aponte

  • Sordid

    Caturra

  • Töötlusviis

    Poolkuiv menetlus

  • Kõrgus

    2150m merepinnast