GESHA. Ainuüksi selle nime sosistamine paneb kohvisõprade südame kiiremini põksuma. See ei ole lihtsalt kohv – see on kogemus, mida võrreldakse parimate veinide ja šampanjadega. Ja nüüd on see maailmatasemel haruldus jälle Eestis.

Gesha kohv serveeritud šampanjaklaasides Coffee People erisündmusel

Coffee People tõi GESHA esmakordselt Eestisse juba 2017. aastal. Tol korral pärines see El Salvadorist, Odyssey Coffeest. Selle tähistamiseks korraldasime eksklusiivse sündmuse Komeedi katusel, kus GESHA’t serveeriti mitte tavalistesse tassidesse, vaid šampanjaklaasidesse. Kõrvale sobis ainult sama väärikas jook – Nicolas Feuillatte Blanc de Noir šampanja. Sest GESHA pole lihtsalt jook, vaid elamus.

Mis teeb GESHA eriliseks?

GESHA on pärit Etioopiast ning kuulub Typica kohvipuude evolutsioonilisse harusse. See on delikaatne sort, mis nõuab farmerilt rohkem kannatust ja hoolt – madalam saagikus, pikem kasvuaeg ning kõrged kvaliteedistandardid muudavad selle riskantseks valikuks, kuid tulemus võib olla müstiliselt hea.

GESHA’t peetakse põhjusega maailma parimaks kohviks – tema maitseprofiil on keerukas, lilleline ja tihti troopiliste nootidega, meenutades pigem teed kui klassikalist kohvi. See on kohv, mis räägib lugu, iga sõõmuga.

Värskelt korjatud Gesha kohvi marjad jutekottides

El Manzano farm ja Emilio Lopez

Meie uusim GESHA pärineb El Salvadori Santa Ana piirkonnast, El Manzano farmist, mida juhib seitsmenda põlvkonna kohvifarmer Emilio Lopez Diaz – mees, kelle kirg ja pühendumus on viinud Odyssey Coffeed maailma tippu. Emilio on GESHA’t kasvatanud juba 12 aastat, viies selle sordi täiesti uuele tasemele.

Gesha kohvimarjad kuivamas El Salvadori El Manzano farmis

Farm asub ideaalses kõrguses, vulkaanilisel pinnasel ning kasutab tipptasemel töötlemismeetodeid, et tuua igasse tassi välja GESHA tõeline olemus. Tulemuseks on erakordne kohv, millel on puhas ja särav happesus, lilleline aroom, keerukas maitse ning pikk, meeldejääv järelmaitse.

Kuidas GESHA meieni tagasi jõudis?

Coffee People asutajad Annar Alas ja Heili Politanov lendasid möödunud aastal El Salvadori, et külastada isiklikult Emilio Lopezit ja kinnitada uue GESHA saagi saabumine. See pole pelgalt ärisuhe – see on aastatepikkune sõprus, ühised väärtused ja soov jagada maailmaga midagi tõeliselt erakordset.

Tänu sellele visiidile ja pühendumisele on meil taas rõõm jagada GESHA’t Eestis. Seda kohvi on vähe. Seda ei jagu kõigile. Aga need, kes saavad võimaluse – kogevad midagi unustamatut.

Maailma parim kohv sinuni

GESHA’t ei jooda kiirustades. See nõuab aega, tähelepanu ja austust. Tõenäoliselt ei saa sellest sinu igahommikune rutiin – aga see võib saada sinu elu parimaks kohvielamuseks.