Ostukorvi ülevaade

Ostukorv on tühi!

Toodete vaatamiseks siin, lisa need ostukorvi

Basket

Brasiilia

  • Linda
  • Santa Rita
Linda
Santa Rita

Regioon

Cerrado Mineiro, Brasiilia

Istandus

Linda

Töötlusviis

Kuivtöötlus

Kõrgus

1112 masl 

Sordid

Araabika sortide segu

Maitse kirjeldus

Täidlus
Magusus
Happelisus

Maapähkel Hazelnuts
Melass Molasses
Virsik

Brasiilia

Brasiilia Cerrado Mineiro piirkond on tuntud oma rikkaliku pinnase ja sobiva kliima poolest, mis on ideaalsed kohvi kasvatamiseks.

Konkreetne kohv on segu erinevatest araabika kohvi sortidest, mille kooskõla mõjub täidlaselt, mahlaselt ja magusalt. Alates kohvikooperatiivi esimestest päevadest on Linda olnud selle asutaja Nicolas Bellangé’i lemmik. Selle kohvi kõrge kvaliteet on aastate jooksul püsinud ning säilitanud maheda magususe, mis on Brasiilia kohvidele nii omane.

Kolumbia

  • San Judas Tadeo
  • Decaf, Chévere
  • El Agrado
  • Popayan
  • El Jardin
San Judas Tadeo
Decaf, Chévere
El Agrado
Popayan

Regioon

Ciénaga, Kolumbia

Istandus

San Judas Tadeo

Töötlusviis

Natural

Kõrgus

1510 masl

Sordid

Castillo

Maitse kirjeldus

Täidlus
Magusus
Happelisus

Karamell Caramel
Punane õun
Seedermänni seeme

Kolumbia

Luisa Francisca sündis ja kasvas üles talumajapidamises. Tema vanemad otsustasid osta San Judas Tadeo talu Sierra Nevada de Santa Marta mäestikus, et kasvatada kohvi. Pärast isa surma naasid Luisa ja tema õde Alina tallu, et kohvikasvatamise traditsiooni elus hoida. Kuna nende talu asus piirkonnas, kus tegutsesid mitmesugused kuritegelikud rühmitused, tuli õdedel üle elada mitu väga rasket aastat.

Kuus aastat tagasi hakkasid Luisa ja Alina kasvatama erikohvi. Seepärast alustasid nad koostööd Manuel Mattaga, Colombia piirkonna erikohvi kasvatamise asjatundjaga. Luisa ja Alina on oma suurepäraste tulemuste üle väga õnnelikud.

Ecuador

  • Las Terrazas del Pisque
Las Terrazas del Pisque

Regioon

Vilcabamba, Ecuador

Istandus

Las Terrazas del Pisque

Töötlusviis

Märgmenetlus

Kõrgus

1700 masl

Sordid

Bourbon, Caturra, Typica

Maitse kirjeldus

Täidlus
Magusus
Happelisus

Šampanja
Sõstrasiider
Greip Grapefruit

Ecuador

Las Terrazzas del Pisque farm asub hõredalt asustatud regioonis, peaaegu ekvaatoril, kolme tunni tee kaugusel lähimast linnast. Piirkond on kohvi kasvatamsieks tõeline väljakutse, sest keskmiselt iga 50 aasta tagant leiavad siin aset laastavad maavärinad. Ka kliima on nii kuiv, et vee juhtimiseks 1700 m kõrgusele mäejalamile on ehitatud eriline niisutussüsteem.

Farmi juhib prantsuse päritolu kohvifanaatik Arnaud Causse. Põllumajandusharidusega mees tegeles pikalt kvaliteetse kohvi populariseerimisega üle maailma, kuni otsustas ise kohvi kasvatama hakata. Selleks valis ta piirkonna, kus ebatavalised tingimused loovad võimaluse erilise maitsega kohvi viljelemiseks.

Arnaud’ loomingu näiteks on see imetabane erikohv, mis särab oma selge tsitruselise happega, marjase aroomiga ja jõhvikase järelmaitsega. Kerge tekstuur jätab keelele justkui sädeluse õrnast šampanjast.

Keenia

  • MECOP, Nyeri
MECOP, Nyeri

Regioon

Nyeri, Keenia

Istandus

MECOP, Nyeri

Töötlusviis

Märgmenetlus

Kõrgus

1660-2000 masl

Sordid

Pärluba

Maitse kirjeldus

Täidlus
Magusus
Happelisus

Greip Grapefruit
Tume šokolaad
Tomat

Keenia

Nyeri asub Nairobist 180 km põhja pool, poolel teel Aberdare mägede ja Keenia mäe vahel. See on ka piirkond kus töötab palju farmerid. Enamik farme asub üle 1750 meetri kõrgusel merepinnast, siin on tegemist maailma kõige prestiižsemaid kohvitootmispiirkonaga. Väike kohvitootjad, kelle iseloomulik tunnus on varju kasutamine oma põllukultuurides, töötavad farmides mille pindala on üks kuni 30 hektarit. Praeguseks on Keenia kohvi ekspordisüsteem pidevalt muutumas ja viimastel aastatel on toimunud positiivseid muutusi, mis võimaldavad tootjatel MECOPi nime alt ühineda ning ühiselt oma kohvi eksportida, võimaldades ka tootjatel oma kohvi tegelikku tausta uurida.

MECOP on Keenia väiketootjate ühendus, mida juhib David Maguta. MECOP töötab peamiselt kolmes tootmispiirkonnas: Nyeri, Embu ja Kiambu koos tosina põllumehega. Igal põllumehel on oma kuivatusjaam, kus on väga kvaliteetsed metallist kuivatusvoodid, Grain Pro kotid jne. Seetõttu kuivatatakse kohvid igas farmis eraldi. Järelvalve eest hoolitseb David Maguta kes tegeleb kvaliteedikontrolli, transpordi ja kogu ekspordijuhtimise eest, et tagada iga mikroloodi jälgitavus.

Indoneesia

  • Catur/Ulian

Regioon

Bali, Indoneesia

Istandus

Catur/Ulian

Töötlusviis

Poolkuiv menetlus

Kõrgus

1000 masl

Sordid

B1, Kartika Cobra

Maitse kirjeldus

Täidlus
Magusus
Happelisus

Röstsai
Maasikamoos
Apelsini koor

Indoneesia

See mikrolot, kus toodetakse poolkuiva töötlusviisiga kohvi asub Balil.

Araabika kohv kasvab sealsetel aladel koos tsitruspuudega. 1990. aastate alguses, kui kohvi hind väga madalaks muutus, olid paljud põllumehed sunnitud kohvipuid maha lõikama, et nende asemel hakata mandariine ja apelsine kasvatama. Kasvatates kohvi ja tsitrusevilju koos samal põllul segamini, tekkis kohvitaime kohale naturaalne vari. Sel viisil on kohvipuud otsese karmi päikesevalguse eest kaitstud ning taimestiku all olev pinnas püsib kauem niiskena.

Etioopia

  • Chelchele, Yirgacheffe
Chelchele, Yirgacheffe

Regioon

Yirgacheffe, Etioopia

Istandus

Chelchele, Yirgacheffe

Töötlusviis

Poolkuivtöötlus

Kõrgus

2000 masl

Sordid

Heirloom

Maitse kirjeldus

Täidlus
Magusus
Happelisus

Must tee Black tea
Ploom
Jasmiin

Etioopia

See Yirgacheffe kohv on kasvatatud ja töödeldud Metadi poolt, kellega omakorda teeb koostööd rohkem kui 2000 kohalikku Gedebi farmerit.

Metad rajas Gedebi fermenteerimistehase, millel on tohutul hulgal eeliseid ubade töötlemisel. Töötlemise etapis näiteks varutakse kohvi kuivatamiseks rohkem aega, et luua kvaliteetne ning keeruka maitsega tulemus.

Metad mõistab Gedeo piirkonna loodusrikkust ning ka sealseid murekohti, tänu millele nad propageerivad keskkonnasäästlikumaid põllumajandustavasid. Lisaks rahastatakse kohalike teede ehitamist ja 800 õpilasega algkooli.