Ostukorvi ülevaade

Ostukorv on tühi!

Toodete vaatamiseks siin, lisa need ostukorvi

Basket

Guatemala

  • Espresso no 3
  • Quetzalito Estate
Espresso no 3
Quetzalito Estate

Regioon

Huehuetenango, Guatemala

Istandus

Espresso no 3

Töötlusviis

Märgmenetlus

Kõrgus

1600 masl

Sordid

Catuai, Caturra, Typica

Maitse kirjeldus

Iga šokolaadisõbra unistus, kus tugev šokolaadimaitse on võimendatud suurte soolatud karamellitükkidega.

Guatemala

See on eriline segu, mille on loonud Coffee People. No3 on võitnud mitmeid rahvusvahelisi pimedegustatsioone ja juba 2010. aastal võitis esimene väljaanne meile Swissoteli parima kohvipreemia.

Me oleme kasutanud väikeste kohvikasvanduste, mikrolootide toodangut Kolumbiast ja Guatemalast, suurepäraste kohvimaitsete tunnuseid, et luua kõige sujuvam Šveitsi stiilis espresso.

Brasiilia

  • Santa Cecilia
  • Santa Rita
Santa Cecilia
Santa Rita

Regioon

Cerrado Mineiro, Brasiilia

Istandus

Santa Cecilia

Töötlusviis

naturaal

Kõrgus

1066 masl

Sordid

Red Catuai 144

Maitse kirjeldus

Maapähkel
Kakao
Jõhvikas

Maapähkel Hazelnuts
Kakao Cocoa
Jõhvikas

Brasiilia

Cerrado Miniero regioon asub Brasiilia Minas Geraisi osariigis, pakkudes silmailu oma tasandike, künklike maastike ja savanni-laadse taimestikuga.

Selle unikaalse geograafilise asukoha, troopilise kliima, rikkaliku päikesevalguse ja hästi jaotunud sademete kombinatsioon loob ideaalse keskkonna kohvi kasvatamiseks.

Rikkalikud, hästi kuivendatud mullad, mis koosnevad peamiselt punastest ja kollastest latosoolidest, aitavad samuti kaasa regiooni erakordsele kohvitootmisele.

Kohv toodi Cerrado Miniero regiooni 1970ndatel aastatel ja see muutus kiiresti kohaliku majanduse oluliseks mootoriks. Regiooni looduslikud ressursid, infrastruktuur ja oskuslik tööjõud võimaldasid kohvifarmide kiiret laienemist.

Aastate jooksul on Cerrado Miniero regioon saavutanud maine kvaliteetsete kohvioade tootjana ning on nüüd tunnustatud ühe juhtiva kohvipiirkonnana Brasiilias ja kogu maailmas.

Cerrado Miniero piirkonna spetsialiteetkohvid on tuntud oma hästi tasakaalustatud maitseprofiilide, täidlase tekstuuriga ja ereda happesuse poolest.

 

Iga farm piirkonnas kasvatab erinevaid Araabika kohvisorte, kus populaarsemateks valikuteks on Catuaí, Mundo Novo ja Yellow Bourbon.
See mitmekesine kohvioa valik annab maitsebuketi, mis sisaldab erinevaid maitseid, nagu šokolaad, pähklid, karamell ja puuviljased alatoonid.

coffe-people-brazil-cerrado-mineiro-santa-caffe-crema

BRAZIL Cerrado Mineiro, Santa Cecilia

Cerrado Mineiro, Brasiilia

Alates: €9.3 – €30.74

Kolumbia

  • Filadelfia
  • El Agrado
  • Popayan
  • La Casa
Filadelfia
El Agrado
Popayan

Regioon

Huila, Kolumbia

Istandus

Filadelfia

Töötlusviis

Märgmenetlus

Kõrgus

1850 masl

Sordid

Castillo

Maitse kirjeldus

Melass
Must sõstar
Punane kirss

Melass Molasses
Must sõstar
Punane kirss Black cherry syrup

Kolumbia

See kohv on ostetud Federacion National de Cafeteros de Colombia oksjonilt Neivast ning on 2022 aasta National Coffee Competition of Colombia finalist.

Oscar on Filadelfia farmis omandanud 12 aasta jooksul hindamatu kogemuse. Tema kirg ja pühendumus on toonud talle tunnustust mainekatel Kolumbia kohvivõistlustel.

Selle erikohvi taga peitub tema visioon toota suurepärast toorainet ning innustada oma perekonda. Sukeldu rikkalikesse maitsetesse, mis tutvustavad Oscari
hoole all kasvanud kohvi.

COLOMBIA Huila, Filadelfia

Huila, Kolumbia

Alates: €25.46 – €84.18

Ecuador

  • Las Terrazas del Pisque
Las Terrazas del Pisque

Regioon

Vilcabamba, Ecuador

Istandus

Las Terrazas del Pisque

Töötlusviis

Märgmenetlus

Kõrgus

1700 masl

Sordid

Bourbon, Caturra, Typica

Maitse kirjeldus

Šampanja
Sõstrasiider
Greip

Šampanja
Sõstrasiider
Greip Grapefruit

Ecuador

Las Terrazzas del Pisque farm asub hõredalt asustatud regioonis, peaaegu ekvaatoril, kolme tunni tee kaugusel lähimast linnast. Piirkond on kohvi kasvatamsieks tõeline väljakutse, sest keskmiselt iga 50 aasta tagant leiavad siin aset laastavad maavärinad. Ka kliima on nii kuiv, et vee juhtimiseks 1700 m kõrgusele mäejalamile on ehitatud eriline niisutussüsteem.

Farmi juhib prantsuse päritolu kohvifanaatik Arnaud Causse. Põllumajandusharidusega mees tegeles pikalt kvaliteetse kohvi populariseerimisega üle maailma, kuni otsustas ise kohvi kasvatama hakata. Selleks valis ta piirkonna, kus ebatavalised tingimused loovad võimaluse erilise maitsega kohvi viljelemiseks.

Arnaud’ loomingu näiteks on see imetabane erikohv, mis särab oma selge tsitruselise happega, marjase aroomiga ja jõhvikase järelmaitsega. Kerge tekstuur jätab keelele justkui sädeluse õrnast šampanjast.

coffe-people-ecuador-laz-terraz-del-pisque-estate-light

ECUADOR Vilcabamba, Las Terrazas del Pisque Estate

Vilcabamba, Ecuador

Alates: €16.27 – €53.68

Keenia

  • MECOP, Nyeri
MECOP, Nyeri

Regioon

Nyeri, Keenia

Istandus

MECOP, Nyeri

Töötlusviis

Märgmenetlus

Kõrgus

1660-2000 masl

Sordid

Pärluba

Maitse kirjeldus

Greip
Tume šokolaad
Tomat

Greip Grapefruit
Tume šokolaad
Tomat

Keenia

Nyeri asub Nairobist 180 km põhja pool, poolel teel Aberdare mägede ja Keenia mäe vahel. See on ka piirkond kus töötab palju farmerid. Enamik farme asub üle 1750 meetri kõrgusel merepinnast, siin on tegemist maailma kõige prestiižsemaid kohvitootmispiirkonaga. Väike kohvitootjad, kelle iseloomulik tunnus on varju kasutamine oma põllukultuurides, töötavad farmides mille pindala on üks kuni 30 hektarit. Praeguseks on Keenia kohvi ekspordisüsteem pidevalt muutumas ja viimastel aastatel on toimunud positiivseid muutusi, mis võimaldavad tootjatel MECOPi nime alt ühineda ning ühiselt oma kohvi eksportida, võimaldades ka tootjatel oma kohvi tegelikku tausta uurida.

MECOP on Keenia väiketootjate ühendus, mida juhib David Maguta. MECOP töötab peamiselt kolmes tootmispiirkonnas: Nyeri, Embu ja Kiambu koos tosina põllumehega. Igal põllumehel on oma kuivatusjaam, kus on väga kvaliteetsed metallist kuivatusvoodid, Grain Pro kotid jne. Seetõttu kuivatatakse kohvid igas farmis eraldi. Järelvalve eest hoolitseb David Maguta kes tegeleb kvaliteedikontrolli, transpordi ja kogu ekspordijuhtimise eest, et tagada iga mikroloodi jälgitavus.

coffe-people-kenya-mecop-hele

KENYA Nyeri, MECOP

Nyeri, Keenia

Alates: €15.25 – €50.51

Indoneesia

  • Catur/Ulian

Regioon

Bali, Indoneesia

Istandus

Catur/Ulian

Töötlusviis

Poolkuiv menetlus

Kõrgus

1000 masl

Sordid

B1, Kartika Cobra

Maitse kirjeldus

Röstsai
Maasikamoos
Apelsini koor

Röstsai
Maasikamoos
Apelsini koor

Indoneesia

See mikrolot, kus toodetakse poolkuiva töötlusviisiga kohvi asub Balil.

Araabika kohv kasvab sealsetel aladel koos tsitruspuudega. 1990. aastate alguses, kui kohvi hind väga madalaks muutus, olid paljud põllumehed sunnitud kohvipuid maha lõikama, et nende asemel hakata mandariine ja apelsine kasvatama. Kasvatates kohvi ja tsitrusevilju koos samal põllul segamini, tekkis kohvitaime kohale naturaalne vari. Sel viisil on kohvipuud otsese karmi päikesevalguse eest kaitstud ning taimestiku all olev pinnas püsib kauem niiskena.

coffe-people-bali-catur-light

INDONESIA BALI; Kintamani

Bali, Indoneesia

Alates: €13.29 – €43.92

Etioopia

  • Chelchele, Yirgacheffe
Chelchele, Yirgacheffe

Regioon

Yirgacheffe, Etioopia

Istandus

Chelchele, Yirgacheffe

Töötlusviis

Poolkuivtöötlus

Kõrgus

2000 masl

Sordid

Heirloom

Maitse kirjeldus

Must tee
Ploom
Jasmiin

Must tee Black tea
Ploom
Jasmiin

Etioopia

See Yirgacheffe kohv on kasvatatud ja töödeldud Metadi poolt, kellega omakorda teeb koostööd rohkem kui 2000 kohalikku Gedebi farmerit.

Metad rajas Gedebi fermenteerimistehase, millel on tohutul hulgal eeliseid ubade töötlemisel. Töötlemise etapis näiteks varutakse kohvi kuivatamiseks rohkem aega, et luua kvaliteetne ning keeruka maitsega tulemus.

Metad mõistab Gedeo piirkonna loodusrikkust ning ka sealseid murekohti, tänu millele nad propageerivad keskkonnasäästlikumaid põllumajandustavasid. Lisaks rahastatakse kohalike teede ehitamist ja 800 õpilasega algkooli.

coffe-people-ethiopia-chelchele-light

ETHIOPIA Chelchele, Yirgacheffe

Yirgacheffe, Etioopia

Alates: €17.71 – €58.56