Nyeri asub Nairobist 180 km põhja pool, poolel teel Aberdare mägede ja Keenia mäe vahel. See on ka piirkond kus töötab palju farmerid. Enamik farme asub üle 1750 meetri kõrgusel merepinnast, siin on tegemist maailma kõige prestiižsemaid kohvitootmispiirkonaga. Väike kohvitootjad, kelle iseloomulik tunnus on varju kasutamine oma põllukultuurides, töötavad farmides mille pindala on üks kuni 30 hektarit. Praeguseks on Keenia kohvi ekspordisüsteem pidevalt muutumas ja viimastel aastatel on toimunud positiivseid muutusi, mis võimaldavad tootjatel MECOPi nime alt ühineda ning ühiselt oma kohvi eksportida, võimaldades ka tootjatel oma kohvi tegelikku tausta uurida.
MECOP on Keenia väiketootjate ühendus, mida juhib David Maguta. MECOP töötab peamiselt kolmes tootmispiirkonnas: Nyeri, Embu ja Kiambu koos tosina põllumehega. Igal põllumehel on oma kuivatusjaam, kus on väga kvaliteetsed metallist kuivatusvoodid, Grain Pro kotid jne. Seetõttu kuivatatakse kohvid igas farmis eraldi. Järelvalve eest hoolitseb David Maguta kes tegeleb kvaliteedikontrolli, transpordi ja kogu ekspordijuhtimise eest, et tagada iga mikroloodi jälgitavus.
KENYA Nyeri, MECOP (LÕPUMÜÜK -20%)
Nyeri, MECOP, Nyeri€12.2 – €40.41
Araabika sort
Pärluba
Päritolumaa
Keenia
Regioon
Nyeri
Istandus
MECOP, Nyeri
Maitse kirjeldus
Täidlus
Magusus
Happelisus
Greip
Tume šokolaad
Tomat
Weight | 1 kg |
---|---|
Suurus | 0.25 KG, 0.5 KG, 1 KG |
Rösti tase | Espresso, Light roast |
KUIDAS KOHVI VALIDA?
Arvustusi veel pole