Kui kaugel tunduvad praegu need päevad, mil sai lemmikkohvikus muretult jalgu kõlgutada ja erinevaid kohvijooke limpsida. Kuid seda saab teha ka kodus! Oma lemmikute kohvijookide valmistamiseks ei ole vaja kalleid kohvimasinaid või pikka nimekirja erinevatest koostisosadest. Tegelikult piisab vähesest: kohvist, veest, piimast, jääst, suhkrust ja natukesest kujutlusvõimest sobivate kohvitarvikute kasutamisel.

KOHVIJOOGID KODUSTEST VAHENDITEST

Frappé

Frappé on külm kohvijook, mis pärineb kreeklastelt. Kreeklased kasutavad selle valmistamiseks küll lahustuvat kohvi, kuid meie versioonis on lahustuv kohv asendatud tavalise kohviga.  

Koostisosad:
Üks tavalisest kangem kohv
Külm vesi
Piim
Jääd
Soovi korral maitse järgi suhkrut

Vajalikud tarvikud: shaker, kuid selle asemel sobib nt ka puhas ja suletav, natuke suurem klaaspurk.

Valmista enda tavapärasel meetodil üks kohv, tee see ainult kangem. Lisa shakerisse või suuremasse klaaspurki maitse järgi kohvi, külma vett ja piima ning soovi korral ka suhkrut. NB! Vett ja piima võiks kokku olla vähemalt 2 korda rohkem kui kohvi. Kindlasti jäta ka vaba ruumi, et saaksid purki rahulikult raputada nii, et koostisosad välja ei pressi. Sule purk kindlalt ning raputa seni, kuni kõik on ühtlaselt segunenud ja läinud võimalikult vahule. Vala segu kõrgesse klaasi, mille põhja võid panna ka jääkuubikuid. Naudi!

Iced latte

Iced latte valmistamine on ülimalt lihtne! Vaja eelmisestki retseptist tuttavaid koostisosasid.

Koostisosad:
Espresso või üks väike tavalisest oluliselt kangem kohv – 35 ml
Piim
Jääd
Soovi korral maitse järgi suhkrut

Valmista üks espresso või tee enda tavapärasel meetodil üks kohv, ainult oluliselt kangem. Soovi korral lisa sellesse maitse järgi suhkrut. Vala jääga täidetud klaasi 35 ml espressot/kohvi, sega seda jääga, kuni see on natuke jahtunud, seejärel lisa ülejäänud klaasi ulatuses külma piima. Naudi!

Kodune cappuccino

Latte art’i tegemine on kodustes oludes küll keeruline, kuid maitsva cappuccino saab sellegi poolest valmistada.

Koostisosad:
Espresso või üks väike tavalisest oluliselt kangem kohv – 35 ml
Piim

Vajalikud tarvikud:
Shaker, kuid selle asemel sobib nt ka puhas ja suletav, natuke suurem klaaspurk
Köögirätik

Valmista üks espresso või tee enda tavapärasel meetodil üks kohv, ainult oluliselt kangem. Kuumuta potis piima seni, kuni see hakkab mullitama. Lisa klaaspurki kuum piim kuni poole purgi ulatuses, sule kaas ja kata purk köögirätikuga, et sa ei põletaks käsi. Raputa purki vähemalt 20 sekundit, kuni piim muutub vahuseks. Lisa piim espressole või 35 ml kangemale kohvile. Tadaa – kodune cappuccino on valmis!