RETSEPT - Kakaopommid

KOOSTIS:


VALMISTAMINE:

Haki šokolaad peeneks. Pane kaks kolmandikku sellest kuumakindlasse nõusse ja sulata vesivannil. Võta kauss vannilt ja lisa ülejäänud hakitud šokolaad kolmes osas. Sega vaikselt. Eelmine osa peab olema sulanud enne, kui lisad uue. Kauss pane kuuma vee kohale tagasi, et liiga palju ei jahtuks.

Tarvis läheb poolringi kujulisi vorme. Pintselda vormid seest šokolaadiga ja aseta külma tahenema. Kui šokolaad on vormides tahenenud, pintselda peale ka teine kiht. Aseta uuesti külma.

Kui šokolaadipoolkerad on tahenenud, eemalda need ettevaatlikult vormist. Kalla sooja vee pott tühjaks ja keera tagurpidi. Soojal põhjal saad poolkera servi veidi sulatada, et neid keradeks kokku liimida. Võta üks poolkera ja libista paar korda õrnalt üle sooja potipõhja. Pane poolkera sisse supilusikatäis kakaojoogipulbrit ning vahukommid. Kui otsustasid kasutada suuri vahukomme, lõika need eelnevalt kolmeks või neljaks pisemaks tükiks. Võta teine poolkera, libista samuti üle sooja potipinna, et serv natuke sulaks. Ettevaatlikult liida pooled.

Aseta kakaopommid tahenema. Kaunistamiseks kasuta nonparelle või triibuta üle sulašokolaadiga.

Pommide kasutamiseks kuumuta 300 ml lemmikut taimset jooki ja kalla see tassis olevale pommile. Pomm laguneb, vallandades endas peituva kakao ja vahukommid.