Erinevatele teetüüpidele (roheline, must, oolong jne) sobivad erinevad tõmbeajad, mis toovad esile nende parima loomuliku maitse. Tõmbeajaga mängides on võimalik teedes ka erinevaid omadusi välja tuua. Näiteks kui lasta mustal teel tõmmata 3 minutit või vähem, eraldub tõmbeajaga rohkem kofeiini ja sellisel mustal teel on ergutav mõju. Aga kui sama must tee tõmbab 3-5 minutit (kauem ei ole soovituslik), siis mõjub see tanniinide tõttu kõhule ja seedesüsteemile rahustavalt.

TEE TÕMBEAEG MÕJUTAB SELLE OMADUSI

Sarnane trikk toimib ka rohelise ja valge teega – kui lasta neil teedel tõmmata vähem kui 2 minutit, mõjuvad need kehale ergutavalt, kuid 2-3 minutise tõmbeajaga rahustavad need kõhtu ja seedesüsteemi. Oluline on aga jälgida, et rohelise tee tõmbeaeg ei läheks üle 3 minuti, sest siis tekib teele juurde kibe maitse.

Oolongi puhul teatakse nii rohelist kui musta oolongit ning nende soovituslikud tõmbeajad on mõnevõrra erinevad – rohelise oolongi tõmbeaeg peaks olema 2-3 minutit ja mustal oolongil natuke rohkem ehk 3-4 minutit, et saada kätte aromaatne, rikkalik, maitselt keerukas, kuid tõeliselt elegantne ja võrgutav maitse!

Erinevatele taimeteedele nagu kummel, piparmünt või sidrunhein sobib tõmbeaeg, mis jääb vahemikku 5-8 minutit. Puuviljadest tehtud teed on kõige pikema tõmbeajaga – 8-10 minutit. 

Kuigi tee valmistamisega võib minna väga täpseks, valides igale teetüübile sobivaima veetemperatuuri (rohelisele teele madalam kui mustale teele), võib lähtuda ka sellisest vee temperatuurist, mis sobib ühtlaselt hästi iga teetüübi valmistamiseks – 80 kraadi. 

Teel ja teel on vahe

Tee valmistamisel on võtmeroll loomulikult kvaliteetsel toorainel ehk teelehtedel. Nagu kohvi puhul, on ka teedel erinevad töötlusviisid. Töötlusviisid on sisuliselt võimalik jagada kaheks – traditsiooniline ehk aeglane meetod ning kaasaegne: CTC ehk Crush-Tear-Curl meetod.

Traditsioonilisel meetodil tee töötlemine võtab ligi 2-3 korda rohkem aega kui kaasaegsel, CTC meetodil tee valmistamine. Peamine erinevus on see, et traditsioonilisel meetodil töödeldakse teelehti tervetena, mis tagab meile lõhnalt ja maitselt rikkalikuma ning täidlasema tee. Enamik laiatarbeteesid on valmistatud aga CTC meetodil, mille saab ära tunda väiksemaks purustatud teelehtede ja ilmetuma maitse järgi.

Meie sortimendis leiduvad teed on pärit ligi 200-aastase staažiga kvaliteetselt teemajalt Ronnefeldt. Nende kõik teed on valmistatud traditsioonilisel, aeglasel meetodil. Tulge ja avastage nende erilisi ja hõrke maitsekombosid, millesarnaseid mujalt ei leia!